Érdemes-e biztosítót váltani?

Minden évben elhalmoznak a kötelező biztosítás évfordulójánál a különböző biztosítók körlevelei. Válts ide, válts oda – de mégis mi értelme?

A biztosító váltás előnyei

Azt hinné az ember, hogy a biztosítók a meglévő ügyfeleinek kedvez leginkább, hiszen van, aki már jó pár éve ugyanannak a biztosítónak fizeti ki a biztosítási díjat. A valódi helyzet azonban az, hogy ez teljesen máshogy van.

A biztosítók elsősorban az új szerződő partnereknek kedveznek leginkább. Akár több tízezres eltérés is lehet egy más meglévő és egy új biztosítás között, így érdemes körültekintőnek lenni, mielőtt befizetnéd a csekket.

biztoító

Hogy illusztráljam, elmesélem a tavalyi esetemet. A biztosítóm minden évben küld egy értesítést arról, hogy pontosan mekkora összegre számíthatok a következő évre történő biztosításnál. Az összeget kicsit magasnak éreztem, így utána néztem, hogy mennyi lenne, ha ugyanazt a csomagot, amelyben most vagyok „új ügyfélként” szeretném megvásárolni. A különbség körülbelül 20.000 forint volt. Így hát megszüntettem a szerződést és ugyanannál a biztosítónál ugyanazt a csomagot választottam ki, azzal a különbséggel, hogy kevesebbet kellett fizetnem.

Minden biztosítónál így működik?

A legtöbb ember nem foglalkozik ezzel, bárkinek meséltem, először hitetlenkedve fogadta a történetemet, az viszont egyértelmű, hogy érdemes foglalkozni vele. Igazság szerint ez több munka mind a biztosítónak, mind az ügyfélnek, tehát érthetetlen, miért működik így sok helyen a rendszer.

Persze nem minden biztosító hálátlan a már meglévő ügyfeleivel, de ha az ügyintézést interneten keresztül végzed, akkor ez a néhány kattintás biztosan megéri a fáradtságot. Ha pedig személyesen szoktad intézni, érdemes miatta befáradni a biztosítódhoz utána járni, hogy járhatsz a legjobban.

Összegezve, ha biztosítót nem is szeretnél váltani, mert alapvetően a szolgáltatásaival teljesen meg vagy elégedve, az ügyintézés gördülékeny, probléma esetén segítőkészek, akkor is mindenképpen nézz körbe a lehetőségek között.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*