Kötelező biztosítás quadra?

quad

Bizony ám! A quadok ugyanis a forgalomban is közlekedhetnek, így rájuk is érvényesek az általános szabályok, úgy, mint a rendszám és a kötelező biztosítás is.

Rengeteg quados küszködött időről-időre azzal, hogy a járművel hogy tudna eljutni egyik pontból eljutni a másikba szállíttatás és szabályszegés nélkül. Sokszor ugyanis nem lehet megközelíteni a célpontot anélkül, hogy a quaddal be ne hajtanánk vele a forgalomba.

quad

Egy időben még a rendszámos quadokkal sem lehetett a közútra felhajtani, azonban a 2010-ben a KRESZ változott, így már nem okozhat senkinek sem meglepetést, ha szembejön egy az úttesten.

A quadot a kategóriájának megfelelő motoros vagy autós jogosítvánnyal lehet vezetni közúton. A forgalomban résztvevő quadoknak természetesen kötelező a rendszám, a rendszám mellé pedig elengedhetetlen a kötelező biztosítás.

A rendszám megszerzéséhez ugyanúgy átíratásra, műszaki vizsgáztatásra és kötelező biztosításra van szükség. A kötelező biztosítás megkötése egyébként ugyanúgy történik, mint minden más jármű esetében. Megköthető online és személyesen is, az űrlap kitöltése viszont valóban teljesen megegyezik a már ismert példányokkal.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*